De prijs van Bitcoin staat de afgelopen dagen onder enorme druk van de verkoopkant.

Dit is vooral het gevolg van de openbaring van meerdere berengebeurtenissen.
Deze gebeurtenissen – met inbegrip van de BitMEX imbroglio en de gezondheid van President Trump – hebben vele analisten ertoe gebracht om het te verwachten om beduidend verder nadeel in de komende dagen en weken te zien.
Ze hebben er ook voor gezorgd dat Bitcoin zijn vroegere correlatie met goud heeft verbroken en zich opnieuw synchroon met de aandelenmarkt heeft bewogen.
Deze trend zou, als hij aanhoudt, de groei van Bitcoin en de geaggregeerde crypto-markt voor de komende dagen, weken en maanden kunnen belemmeren.

Bitcoin en de geaggregeerde crypto-markt werden van de ene op de andere dag een dodelijke klap toegebracht toen de aandelenfutures ineenstortte als gevolg van het nieuws dat president Trump besmet was met het dodelijke virus.

Dit gezegd zijnde, is de cryptocurrency verrassend veerkrachtig geweest in het licht van dit bearish nieuws, met stieren die in staat zijn om het te stoppen van het breken onder de steun die is vastgesteld rond $10.400.

Deze laatste daling kwam ook dicht in de buurt van het nieuws rond de beslissing van de CFTC om de eigenaars van BitMEX in rekening te brengen voor het overtreden van meerdere reglementen.

Dit gezegd zijnde, is BTC slechts ongeveer 5% gedaald ten opzichte van de recente hoogtepunten, en vertoont het op dit moment zelfs enkele subtiele tekenen van technische sterkte.
Bitcoin Rebounds van Overnight Lows als Stieren proberen de controle te herwinnen

De recente nieuwsfeiten die zowel de crypto-spot als de traditionele markten hebben doen schommelen, zijn ongetwijfeld bearish geweest voor Bitcoin, maar de prijs van de cryptocurrency heeft niet gereageerd hoeveel men ervan verwachtte.

Op het moment van schrijven is Bitcoin minder dan 1% gedaald tegen de huidige prijs van $10.550. Dit markeert een opmerkelijke stijging ten opzichte van de recente dieptepunten van $10.400 die werden vastgesteld aan de onderkant van de recente marktbrede selloff.

Waar de cryptocurrency trends op de middellange termijn waarschijnlijk enigszins zullen afhangen van de aandelenmarkt, die op dit moment aan het zinken is.

BTC breekt stevig in Correlatie met goud

Een bearish trend die is ontstaan als gevolg van de recente prijsdaling van Bitcoin is een stevige ontkoppeling met goud, omdat het de aandelenmarkt nauwlettend begint te volgen.

Terwijl we het over deze trend hebben, legde een analist uit dat het niet veel goeds belooft voor BTC.

„Goud pompen, BTC dumpt op dit nieuws. Ik denk dat we het er voor eens en altijd over eens zijn dat BTC niet gecorreleerd is met goud en dat het gecorreleerd is met aandelen, geen hakken en veranderen wanneer het past bij onze vooringenomenheid, zo is het nu eenmaal“, merkte hij op.

Of deze correlatie nu wel of niet sterker wordt of op korte termijn begint op te lossen, zou een belangrijk inzicht moeten bieden in de vooruitzichten voor de nabije toekomst van Bitcoin.

Von admin