Hvor mye Bitcoin tar det å bryte inn i 1% klubben?

Det er utfordrende å avgjøre hvor mye Bitcoin du trenger å være i topp 1% av eierne, siden Bitcoin ikke er jevnt fordelt på adressene.

Kort fortalt

  • „Bitcoin 1% -klubben“ refererer til de beste 1% av Bitcoin-eierne over hele verden.
  • Det er vanskelig å bestemme hvor mye BTC du trenger å være i 1% -klubben, siden Bitcoin ikke er jevnt fordelt på adressene, og det er mange tapte Bitcoin.
  • Anslag for terskelområdet fra 0,28 BTC til så høyt som 15 BTC.

Siden opprettelsen for litt over ti år siden har Bitcoins pris steget raskt og blitt en av de beste ytelsene de siste årene. Det har naturlig nok ført til nysgjerrighet blant eiere av kryptovalutaen: hvor mye Bitcoin trenger du å ha stashed bort for å bli ansett som en betydelig innehaver?

En målestokk som dette kan måles med er „1% klubben“; det vil si noen i topp 1% av Bitcoin-holdere over hele verden. Selvfølgelig kan det være en utfordring å pinne ned nøyaktig hva det betyr. Tallene som er sitert, spenner fra så lave som 0,28 Bitcoin til 15 Bitcoin.

I februar 2002 twitret Jake Levison, analytiker for Blockworks Group, at „Hvis du eier 0,28 BTC, er du statistisk garantert at du er i de rikeste 1% av verden i BTC-termer.“

Levisons begrunnelse er at „hvis du eier 0,28 BTC, vil bare 1% av verden noen gang kunne eie mer enn deg.“ Begrunnelsen bak figuren, som tidligere Google-produktdirektør Steve Lee twitret i 2018, er at hvis du deler Bitcoins 21 millioner harde kappe med en prosent av den nåværende verdensbefolkningen på 7,5 milliarder kroner, får du … 0,28.

Selvfølgelig tar det ikke hensyn til det faktum at ikke alle 21 millioner Bitcoin har blitt utvunnet ennå, eller det faktum at det er millioner av tapte Bitcoin som skjevner tallet, eller det faktum at Bitcoin ikke er jevnt fordelt på adressene. .

Det er bare en beregning, skjønt; en annen rival teori antyder at du trenger en mye større investering på 15 Bitcoin for å bli med i 1% klubben. Til dagens priser er det over $ 100.000.

Ifølge et diagram publisert av Blocklink er 15 Bitcoin den magiske figuren. Blocklink nådde denne konklusjonen ved å se bort fra lommebok- og adressedata, og antar ingen tapt Bitcoin Era i beregningene av 25 millioner Bitcoin-eiere. Studien skal også ha ansett at maktlov gjelder for distribusjon av Bitcoin-formue, som ble sett på som ekvivalent med global formue.

På tidspunktet for studien, i 2018, hevdet Blocklink også at 225.000 Bitcoin-eiere hadde denne mengden Bitcoin, noe som gjorde 1% -klubben ganske eksklusiv.

Ulike studier antar imidlertid forskjellige antakelser, og fordi det ikke er noen presis eller gjennomsiktig måte å identifisere hvem som eier hvilke adresser, er det faktisk veldig vanskelig å vite hvor mye Bitcoin du trenger for å komme inn i kryptosamfunnets elite.

Bitcoins „usynlige hvaler“

Det er mulig å anslå, men det er vanskelig å lande på nøyaktige tall fordi dataene blir skjevt av endringer i det nøyaktige antallet Bitcoin-innehavere, det totale tapte Bitcoin og det totale antallet lommebøker.

For det første kan flere Bitcoin-adresser tilhøre samme person. For det andre har mange kryptobørser og andre investeringsselskaper Bitcoin, men gjør det på vegne av sine kunder. „Jeg tror det kan være ganske mange usynlige hvaler i Bitcoin,“ sa Elias Strehle, forsker ved Blockchain Research Lab, til Decrypt.

„Jeg vil også legge til at dette begrenser forklaringskraften til data i kjeden for å bestemme Bitcoin-adopsjon og konsentrasjonen av Bitcoin-rikdom generelt,“ sa Ingo Fiedler, medstifter av Blockchain Research Lab, også i samtale med Decrypt.

Hvem er i Bitcoin 1% -klubben i dag?

Det er veldig vanskelig å identifisere nøyaktig hvem som for øyeblikket er i Bitcoin 1% -klubben, og hvor mye av den 1% de kan kreve.

Når det er sagt, gir dette diagrammet, publisert av Bit Info Charts, oss imidlertid noen gode data som utgangspunkt. I følge diagrammet er det minst en adresse der ute som kan kreve medlemskap i Bitcoin 1% -klubben.

Basert på disse tallene, eier den ene adressen nederst i denne tabellen 1,23% av den totale Bitcoin i omløp, med en BTC-saldo hvor som helst mellom 100.000 og 1.000.000.

Av hensyn til argumentet kan det også være teoretisk mulig at en enkelt adresse i noen av de ovennevnte kategoriene også eier 1% av den totale mengden Bitcoin i omløp. Dette ville imidlertid bare være mulig hvis det høyeste punktet i Bitcoin-balanseområdet var nok til å produsere en så stor andel av total Bitcoin. Åpenbart er den øverste gruppen som har et område mellom 0 og 0,001 for øyeblikket uaktuelt.

Likevel, som påpekt av Blockchain Research Lab ovenfor, kan den samme personen eie flere Bitcoin-adresser, så denne metoden vil ikke nødvendigvis gi nøyaktige tall.

Spiller det noen rolle hvor mange som er i Bitcoin 1% -klubben?

Til syvende og sist prøver å fastslå nøyaktig hvor mye Bitcoin som trengs for å bryte inn i 1% -klubben.

Uansett hvor du lander på disse beregningene, avhenger viktigheten av å være en del av denne klubben primært av Bitcoins verdi på den tiden.

I løpet av Bitcoins berømte juleoppkjøring i 2017, ville det å være en del av Bitcoins elite 1% ha bokstavelig talt doblet vekten den gjør nå, fordi Bitcoins verdi var nesten dobbelt så mye som dagens pris.

Hvis Bitcoin noen gang treffer de nær $ 20.000 høyder igjen, kan vi forvente at noen flere Bitcoin-eiere skryter av sitt eliteklubbmedlemskap.