Kommer 2021 att vara året för Bitcoin ETF?

När „råttgift i kvadrat“ fortsätter sin rörelse genom 29 000 dollar i morse, som vi rapporterade tidigare i dag, ser det ut som om hoppet på en Bitcoin-ETF kanske inte går helt förlorat inför 2021.

Under de senaste åren har SEC dödat alla idéer för ETF: er som spårar kryptopriser – men VanEck försöker återuppliva idéens mojo på väg in i det nya året. Enligt en ansökan på onsdag försöker VanEck nu lansera sin egen ETF-spårning Bitcoin, rapporterade Bloomberg.

Det föreslagna instrumentet, VanEck Bitcoin Trust, skulle baseras på prestanda för MVIS CryptoCompare Bitcoin Benchmark Rate.

Nate Geraci, vd för ETF Store, ett investeringsrådgivningsföretag, tycker att VanEck har sitt arbete för det. Han sa: ”Allt tyder på SEC är att en bitcoin-ETF fortfarande står inför en uppförsbacke. Att VanEck har förtroendet att lämna in en Bitcoin ETF kan indikera några skiftande synpunkter inom SEC. Det är uppenbart att en nyckel att titta på när detta drama fortsätter att utvecklas är vem president Biden tappar som SEC-ordförande. ”

Todd Rosenbluth, chef för ETF-forskning för CFRA Research, sade: ”Genom att lämna in nu kommer det att starta om klockan för en granskning när det kommer att bli nytt SEC-medlemskap och ledarskap. Jag tror dock att SEC har gjort det klart att de har oro som måste övervinnas. ”

Everett Millman, finansexpert med Gainesville Coins, sa att ETF „skulle kunna betraktas som hausseartat för Bitcoin eftersom det breddar universum av investerare som kan vara medvetna om Bitcoin.“

Och oavsett om du är en Bitcoinbjörn eller tjur, måste man erkänna att fler ögon på krypton är ett säkert sätt att sticka ett bud och ett troligt pris går högre. Bitcoins uppgång kan dock vara ett tveeggat svärd. Även om det kan hjälpa till att få mer uppmärksamhet åt idéer som VanEcks ETF, kan det också bjuda in mer granskning och reglering av kryptovärlden.

Vi noterade i morse att även om krypto kan förbli „råttgift“ för vissa, noterar CoinTelegraphs William Suberg att bitcoin har lagt upp sin högsta transaktionsvolym sedan början av 2018 eftersom data pekar på att fler och fler investerare kommer in på marknaden. Siffror från on-chain analysresurs Digital Assets Data framhäver december 2020 som redan utlösning av Bitcoins näst största transaktionsvolymer.

Sammanlagt 252,37 miljarder dollar under de återstående 24 timmarna i december kan fortfarande ta tappningen ytterligare när den konkurrerar med december 2017.

Andra indikatorer, såsom storleken på obearbetade transaktioner i Bitcoins mempool och nätverkstransaktionsavgifter, föreslår också ökad aktivitet totalt sett. Som Cointelegraph dessutom rapporterade fortsätter plånböcker som innehåller både stora och små saldor att öka till aldrig tidigare skådade nivåer.

Google Trends har under tiden fångat de högsta nivåerna av sökintresse i termen „Bitcoin“ världen över sedan februari 2018.